Somelier Sergiu Nedelea
- Somelier profesionist, are o experienta de 25 de ani in industria ospitaliera
- A fondat si conduce Scoala de Somelieri „Winetaste School”, este formator profesionist de somelieri
- Jurat in concursuri nationale si internationale de vin
- Jurnalist de vin, membru al Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania
- Cel mai bun Somelier din Romania 2017- Premiul I acordat de comunitatea HO.RE.CA. prin HO.RE.CA. Insight
- Somelier, T.H.R. Consulting Group
- Manager in activitati de turism-Brevet de Turism, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului
- Certificat Wine & Spirits Education Trust -W.S.E.T. Certified- Award Wines and Spirits
- Formator Cod COR 24105, Acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei, CNFPA
- Evaluator CNFPA, Acreditat de Ministerul Muncii
- Degustator de vinuri, Oficiul National al Viei si Vinului - A.D.A.R.
- Manager Hotel/Restaurant, T.H.R Consulting Group Bucuresti
- Universitatea Athenaeum Facultatea de Drept- Absolvent
- S.N.S.P.A. Bucuresti - Licentiat in Stiinte Politice si Administrative
- U.S.M.V. Bucuresti- Masterand in Management si Marketing Viti Vinicol
- Equest de Vinum Ordo Equestris Vini Europae, Paharnic al Ordinul Cavalerilor Vinului European-Consulatul Romaniei.
- Ambasador pentru turism si afaceri al Principatului de Monaco la Bucuresti.
- Ambasador al Asociatiei Sommelierilor Europeni in Romania 2011-2015
- Presedinte Federatia Somelierilor din Romania 2010-2011
- Membru al Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism
- Membru fondator al Asociatiei Culturale „Cezar Boliac”
- Membru al Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania.
- Autor al cartii „Caietul Somelierului - Ghid pentru aspiranti si profesionisti” Editura Cuvantul Info - Ploiesti 2012 (editie revizuita in 2014).
- Coautor al cartilor: Povestiri Carciumaresti, Ghidul Vinul.ro 2010, Ghidul Vinul.ro 2011, Ghidul Vinul.ro 2012 - Editura Business Adviser si Ghidul Vinurilor Romanesti - Editura House of Guide.
- Redactor colaborator la publicatiile de specialitate: Wine&Spirit Club, Secrete de Chef, La Cucina, Vinul.ro, Horeca Romania, Food&Bar Magazine, Millesime
- Redactor colaborator la publicatiile Luxury si Yachting Pleasure
- Consilier si redactor la revistele Wine Magazin si Vinosofia
- Colaborator pentru emisiuni de specialitate la TVR, BravaTV, Euforia Cuisine, TVR3, Realitatea TV, Prima TV, Antena 1
- Somelier in cadru emisiuni “Arena Bucatarilor” PRO TV