Mergi la conţinutul principal
Cursuri de initiere in arta intelegerii si comunicarii vinului
Winetaste School

Cursuri de initiere in arta intelegerii si comunicarii vinului

Prestator: Winetaste School - www.winetaste.ro
Locaţia: Winetaste School

Durata: doua zile conform programului prestabilit 4 ore/zi
Cost: 600 lei persoana plus TVA

Nota bene!
✓ Cursul se organizeaza pentru minim 10 persoane
✓ Accentul este pus pe vinurile din Romania cu precadere pe soiurile romanesti
✓ Vinurile pentru degustare sunt incluse in costuri.
✓ După fiecare sesiune de curs pot urma discuţii libere în jurul unei teme conexe;
✓ Cursul este susţinut de Somelierul Sergiu Nedelea- Master Vie Vin, Formator acreditat A.N.C., certificat W.S.E.T., A.D.A.R., O.E.V.E.
✓ În urma absolvirii cursului se elaboreaza  o diplomă prin care se confirmă participarea la cursul de iniţiere în meseria de somelier.
 
Programa modulelor:

Modulul 1:

✓ Pahare/decantoare/ tirbusoane
✓ Istoria vitei de vie/ vinului
✓ Conceptul de terroir şi modul în care acesta determină calitatea vinului. Soiuri internaţionale şi soiuri autohtone. Tipicitatea acestora.
✓ Arta degustării vinului. Analiza senzoriala Criterii de bază în aprecierea unui vin. Ce înseamnă un vin echilibrat.
✓ Principalele defecte ale vinului; cum le recunoaştem.
✓ Principalele modalităţi de vinificare, în alb şi în roşu. Vinificarea în sec, demisec, demi-dulce şi dulce – cum se obţin aceste diferenţe, avantajele şi dezavantajele lor în expresivitatea vinului, tendinţa pieţei.
✓ Clasificarea vinurilor în liniştite, spumante/spumoase, speciale
Vinuri efervescente - Cum se obţin vinurile spumante şi cum se obţin cele spumoase. Diferenţa face preţul!

degustare vinuri efervescente

Modulul 2:

✓ Clasificarea vinurilor după treptele de calitate. Cum citim corect o etichetă de vin.
✓ Vinurile albe
✓ Vinurile rose

Degustare vinuri albe/degustare de roseuri.

✓ Noţiuni obligatorii în arta servirii vinului: debuşonarea, carafarea/decantarea (în special la vinul roşu), pregatirea paharului.
Studiu de caz: Feteasca Neagra

Degustare vinuri rosii

✓ Asocierea vinului cu mâncarea. Metode şi tehnici de asociere în funcţie de caracteristicile vinului şi preparatelor. Principiul armoniei: “nimeni nu domină, fiecare completează”.

Programul poate suferii usoare modificari.


Cursuri de iniţiere in arta intelegerii si comunicării vinului

 

About

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.

Featured Posts

Contact info

Dedicat celor care doresc să-și însușească cultura vinurilor, alături de cunoștințe esențiale despre tipurile de vin și asocierea acestora cu preparatele culinare, cursul de somelier stă la baza pregătirii pentru a profesa în industria HoReCa si in vanzari.