Skip to main content
Sommelier school

Sommelier school

Winetaste School Sergiu Nedelea, organizeaza Cursul de Somelier acreditat A.N.C- Autoritatea Nationala de Certificari.
 
Dedicat celor care doresc să-și însușească cultura vinurilor, alături de cunoștințe esențiale despre tipurile de vin și asocierea acestora cu preparatele culinare, cursul de somelier stă la baza pregătirii pentru a profesa în industria HoReCa si in vanzari.

Lectorul principal al cursurilor este:

Sergiu Nedelea

“Poți deveni un somelier desăvârșit numai prin pasiune și educație continuă. A fi somelier înseamnă a stăpâni ritualul de servire, a cunoaște povestea din spatele fiecărui vin, a-ți dezvolta acuitatea olfactivă în raport cu chimia gusturilor. Someleria este o meserie completă, care are nevoie de dedicație și perseverență, pentru dezvoltarea constantă a aptitudinilor senzoriale, educaționale, tehnice. Prin intermediul cursului de somelieri organizat de Winetaste School, îmi doresc să imprim înțelegerea acestor valori și să modelez viitori specialiști în arta vinului.”  – a declarat Sergiu Nedelea.

 
curs acreditatÎn vederea obținerii competențelor stabilite, cursul implică parcurgerea tuturor etapelor de predare teoretică  şi aplicaţii practice,individual si pe echipe
 
Cursul de Somelier se desfasoară in București, la sediul școlii -WINETASTE SCHOOLdin strada Matei Basarab, nr.100, bloc 85 parter, sect.3 , pe o perioadă de șase săptamani în zilele de luni, marti, miercuri, între orele 17:30 - 19:30/20.

Este important de reținut faptul că, acest curs este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării prin Autoritatea Națională pentru Calificari.
În vederea obținerii competențelor stabilite, cursul implică parcurgerea tuturor etapelor de predare teoretică și de aplicații practice, atât individual, cât și pe echipe.

Pentru recunoașterea competențelor și absolvirea cursului, la finalul acestuia, cursanții vor susține un examen ce constă într-o proba teoretica, o probă practică și prezentarea unui proiect.
În urma promovări acestui curs participantii vor primi Certificatul de Somelier însoțit de suplimentul descriptiv.

Dosarul de înscriere va cuprinde următoarele documente:

 • Fișa de înscriere completată si semnată (formularul se va trimite prin e-mail celor interesați)
 • Copie Carte de Identitate/ copie certificat de naștere
 • Curriculum Vitae - C.V.
 • Copie a ultimei diplome de studii (minim 12 clase)
 • Adeverință medicală (apt pentru curs) în original
 • Copie Certificat de naștere

Prin intermediul acestui curs sunt atinse aspectele teoretice, practice și legislative necesare desfasurarii activitatii de somelier. Cu ajutorul informațiilor specializate pe care le oferim, iți vei perfecționa abilitațile de identificare, analiza, asociere și servire a vinurilor.

 • Asocierea preparatelor culinare cu tipuri de vinuri.
 • Comunicarea la locul de munca.
 • Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca si a normelor PSI.
 • Respectarea normelor igienico-sanitare specifice.
 • Planificarea activitatii proprii.
 • Promovarea ofertei de vinuri si alte bauturi.
 • Efectuarea servirii.
 • Asigurarea calitatii serviciilor specifice.

Taxa de participare la curs este de 3.000 lei. La începutul cursului se achita un avans de minim 600 lei, restul sumei se va achita (în rate egale) până la finalizarea cursului. Cursul se desfășoară pe parcursul a 180 de ore de teorie si practica.
Această taxă include acoperirea costurilor legate de fişele de lucru, materialele informative pentru curs, materiile prime și echipamentele pentru aplicaţii practice (degustări), examinarea finală şi eliberarea certificatului de absolvire însoţit de suplimentul descriptiv.
Înscrierile se fac în ordinea primirii fișelor, până la completarea locurilor.

Persoanele interesate vor trimite documentele necesare înscrierii la:

email: [email protected]

Telefon informatii: 0722.220.114


 

About

Winetaste School Sergiu Nedelea, organizeaza Cursul de Somelier acreditat A.N.C- Autoritatea Nationala de Certificari.

Articole

Contact info

Dedicat celor care doresc să-și însușească cultura vinurilor, alături de cunoștințe esențiale despre tipurile de vin și asocierea acestora cu preparatele culinare, cursul de somelier stă la baza pregătirii pentru a profesa în industria HoReCa si in vanzari.